5 واقعیت عجیب درباره بینی
بینی همین عضوی که به شکل عروسکی و مدل های دیگر عملش می کنید، نقش زیادی در سلامتی بدنتان دارد. بینی به ما اجازه می دهد نفس بکشیم و بوها را حس کنیم. اما همین عضو، کارهای دیگری نیز انجام می دهد که شاید از آنها مطلع نباشید، مثلا باعث می شود مزه غذاها را بهتر بفهمیم و حتی دری به سوی مغز است. در این مطلب کوتاه، پنج واقعیت عجیب در مورد بینی را بیان می کنیم.
بینی انسان
بینی، بادی گارد بدن
دماغ نقش مهمی در حفاظت از ریه ها دارد. موهای ریز داخل بینی و موکوس (ترشحات) داخل آن که توسط مخاط بینی تولید می شوند، باعث تصفیه کردن گردوغبار و مواد آلرژن (حساسیت زا) می شوند.
در نتیجه اجازه نمی دهند که این مواد خارجی و مضر، وارد ریه ها شوند. به همین دلیل می توان بینی را بادی گارد بدن دانست.
بینی که نباشد، مزه ها را درست نمی فهمیم
اعصاب بویایی به واسطه رابط های عصبی خاصی با اعصاب چشایی ارتباط دارند.
نتایج برخی از پژوهش ها نشان می دهد افرادی که حس بویایی خود را از دست می دهند، بخشی از حس چشایی خود را نیز از دست می دهند. البته این مسئله در خصوص همه افراد اتفاق نمی افتد.
اما به عقیده متخصصان بدون حس بویایی، طعم و مزه غذاها را به درستی نخواهیم فهمید.
در آینده ای نه چندان دور، علم قادر خواهد بود تا برخی از بیماری ها مانند آلزایمر یا شیزوفرنی را از طریق بررسی فیبرهای عصبی بینی تشخیص دهد
بینی، دروازه ای به سوی مغز
وریدهای (سیاهرگ های) بینی با وریدهای دیگر اعضای بدن تفاوت دارند.
در واقع وریدهای دیگر دارای اسفنکترهایی (دریچه) هستند که باز و بسته می شوند تا از ورود باکتری ها جلوگیری کنند، اما وریدهای بینی فاقد این دریچه ها هستند. در نتیجه هر عفونتی می تواند مسیر بینی را طی کرده و خود را به مغز برساند.
اگر چه این اتفاق به ندرت بروز می کند، اما می تواند منجر به بروز مشکلاتی مانند مننژیت شود.
به همین دلیل نباید علائم غیرطبیعی و بیماری های مربوط به عفونت بینی را نادیده گرفت.
بینی، ابزاری برای تشخیص بیماری ها
در آینده ای نه چندان دور، علم قادر خواهد بود تا برخی از بیماری ها مانند آلزایمر یا شیزوفرنی را از طریق بررسی فیبرهای عصبی بینی تشخیص دهد.
در واقع محققان معتقدند که با بررسی ویژگی های سلول های بینی،می توان به شیوه هایی برای تسریع تشخیص و درمان بیماری های گفته شده دست پیدا کرد.
روزانه یک لیتر موکوس
این عدد نشان دهنده میزان موکوسی است که روزانه توسط بینی و سینوس ها تولید می شود. بیشترین میزان این موکوس ها از راه گلو پایین رفته و بلعیده می شود.
منبع:tebyan.