جراحی بینی استخوانی
این نکته حائز اهمیت است که جراحی بینی فقط با ایجاد برش و انجام تغییرات استئوتومی برای رفع ایرادات بینی انجام می گیرد.
بنابراین باید به افرادی که می خواهند عمل بینی استخوانی طبیعی داشته باشند یا در مواردی می خواهند جراحی بینی استخوانی بدون عمل انجام دهند و حتی گاها در سایت های اینترنتی عمل بینی استخوانی توسط لیزر را مشاهده نموده اند متذکر شد که اصلاح بینی استخوانی به کمک انجام عمل جراحی بینی امکان پذیر است.
جهت رسیدن به نتایج مطلوب، حفظ عملکرد تنفسی و به حداقل رساندن عوارض جراحی بینی، عمل بینی باید توسط بهترین جراح بینی انجام پذیرد.
جراحی بینی استخوانی مشکلاتی نظیر انحراف تیغه بینی، کجی بینی، پولیپ بینی، شکستگی بینی و غیره را درمان و رفع می نماید.
انحراف بینی
چنانچه سپتوم یا تیغه استخوانی میانی بینی كه در واقع تیغه بین دو سمت بینی می باشد به صورت مستقیم در مركز بینی قرار نگرفته باشد منجر به بروز انحراف بینی می گردد.
در مواردی دیگر نیز بر اثر عوامل واراثتی و ژنتیکی یا بر اثر برخورد ضربه و یا در نتیجه شکستگی بینی به خصوص در دوران جوانی و نوجوانی و باقی ماندن اثرات آن به همان شکل انحراف بینی رخ می دهد.
ممکن است برخی از افراد حتی خودشان متوجه این کجی و انحراف استخوان بینی شان نبوده و بینی خود را در آینه صاف ببینند. این مسئله با مراجعه به جراح بینی قابل تشخیص است و این که نیاز به جراحی وجود دارد یا خیر به عهده جراح می باشد.
برای برطرف سازی انحراف بینی، استخوان بینی و شکل سپتوم توسط جراح بینی تغییر کرده و به شکل صاف در می آید. این عمل را می توان همزمان با جراحی زیبایی بینی انجام داد.
جراحی بینی استخوانی 3
قوز یا پل بینی
از لحاظ زیباشناسی وجود قوز و برآمدگی دربینی، سبب ایجاد عدم تناسب میان بینی با سایر اجزا صورت می باشد و مهمترین دلیل مراجعه متقاضیان جراحی بینی استخوانی جهت انجام جراحی، برداشتن قوز یا پل بینی می باشد.
اقدامات قبل از جراحی بینی
متقاضیان جراحی بینی، جهت داشتن جراحی بینی مطمئن و رضایت بخش باید توصیه های جراح بینی در رابطه با اقدامات قبل از جراحی بینی که در جلسه مشاوره قبل از جراحی بینی توسط جراح بیان می شود را رعایت نمایند.
به مدت دو هفته قبل از جراحی بینی مصرف داروهای مسکن نظیر بروفن را ممنوع می باشد.
به مدت دو هفته از استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی پرهیز نمایید.
چنانچه مبتلا به بیماری خاصی هستید یا از داروی خاصی استفاده می کنید جراح بینی را آگاه نمایید.
شب قبل از جراحی بینی استحمام نمایید.
برای اینکه معده حین جراحی بینی خالی باشد، شب شام سبکی میل نموده و حدود 6 الی 8 ساعت قبل از جراحی بینی ناشتا باشید.
قبل از جراحی، آزمایش خون که توسط جراح بینی تجویز شده را انجام داده و مدارک پزشکی لازم از قبیل جواب آزمایشات را در روز جراحی بینی همراه خود داشته باشد.
در روز جراح بینی یک ساعت قبل از زمان مقرر و باتفاق یک تا دو نفر همراه در کلینیک حاضر باشید.
جراحی بینی استخوانی 4
برگشت پذیری جراحی بینی استخوانی ؟
بازگشت برآمدگی و قوز بینی در جراحی بینی های استخوانی بسیار به ندرت رخ می دهد.
رعایت مراقبت های بعد از جراحی بینی از قبیل نخوردن ضربه به بینی در دوره بهبودی، چسب زدن به بینی، نخوابیدن به پهلو هنگام خواب به مدت محدود و غیره در کوتاه تر شدن دوره نقاهت و نتیجه ایده آل از جراحی بینی موثر می باشد.
چسب زدن به بینی
در جراحی بینی استخوانی، مدت زمان توصیه شده جهت چسب زدن به بینی 4 هفته می باشد. در این مدت می توانید یک بار یا حتی دو بار در هر هفته به مطب پزشک، مراجعه نمایید و خود دکتر شخصا چسب بینی شما را می زند تا نحوه صحیح چسب زدن را یاد بگیرید و ایرادات خودتان در چسب زدن را رفع کنید.
در جراحی بینی گوشتی، مدت زمان بیشتری حدود 6 الی 8 هفته، جهت چسب زدن توصیه می شود تا تورم بینی را به حد کافی کاهش یابد و بینی به فرم دهی بهتری برسد. در زمان چسب زدن فشار زیادی به بینی وارد نیاورید.
یک نوار چسب 10 سانتی تهیه کنید، به صورتی که وسط نوار روی قسمت پایین بینی باشد نوار را روی بینی قرار دهید سپس دو طرف چسب را به سمت بالا بکشید تا کناره های بینی را به صورت مستقیم در بر بگیرد. این عمل را مجددا انجام دهید.
در مرحله بعدی نوار چسب های کوتاهتری به اندازه حدودا 4 الی 5 سانت بردارید تا روی بینی را پوشش دهد. به ترتیب 4 الی 5 نوار چسب را از نوک بینی به سمت بالا و روی تیغه بینی بچسبانید به گونه ای که همدیگر را پوشش دهند.
قبلا اشاره نمودیم که در زمان چسب زدن فشار زیادی به بینی وارد نیاورید و تنها با کمی فشار چسب ها را روی بینی بچسبانید.
برخی پزشکان توصیه می کنند جهت فرم گیری بهتر بینی، با فشار زیادی چسب بینی را بچسبانید و یا این که چسبی که در پایین بینی قرار می گیرد بینی را کاملا به سمت بالا بکشد که قاعدتا این درست نیست و در صورتی که مداوما فشار زیادی به نوک بینی وارد شود و به سمت بالا کشیده شود در دراز مدت، احتمال افتادگی نوک بینی به مراتب بیشتر خواهد شد.
بنابراین به نحوه چسب زدن که در بالا توسط دکتر بشارتی زاده شرح داده شد، عمل نمایید.
منبع:dr-besharatizadeh