عوارض عمل بینی یا رینوپلاستی چیست؛ بایدها و نبایدهای جراحی بینی
رینوپلاستی یا عمل بینی عبارت است از جراحی تغییر شکل بینی. انگیزهی انجام این جراحی میتواند تغییر ظاهر بینی، بهبود تنفس یا هر دو باشد. قسمت بالایی ساختمان بینی از استخوان و قسمت پایینی آن از غضروف تشکیل شده است. با رینوپلاستی میتوان استخوان، غضروف، پوست یا همهی اینها را اصلاح کرد.
اما مانند هر جراحی دیگری که عوارض خاص خود را دارد، نباید از عوارض عمل بینی غافل شد. در این مقاله شما را با عوارض عمل بینی و خطرات آن، ملاقات با جراح برای انجام جراحی بینی، مراقبتهای لازم قبل و بعد از جراحی و همچنین سوالات متداول در مورد عمل بینی و پاسخ آنها آشنا خواهیم کرد.
خطرات و عوارض عمل بینی چیست؟
رینوپلاستی درست مثل هر جراحی دیگری میتواند با عوارضی همراه باشد. از عوارض رینوپلاستی میتوان به خونریزی بینی، عفونت یا واکنش منفی نسبت به ماده بیهوشی اشاره کرد. سایر خطرات احتمالی و عوارض جراحی بینی عبارتاند از:
خون دماغ شدن مکرر؛
تنفس سخت از راه بینی؛
بیحسی دائمی در داخل و اطراف بینی؛
احتمال ایجاد ظاهر نامتقارن و غیریکدست در بینی؛
درد، تغییر رنگ یا ورم مداوم بینی؛
اثر زخم؛
سوراخ شدن تیغه بینی.
حتما باید در ویزیتهای اولیه درمورد خطرات احتمالی و عوارض عمل بینی با جراحتان صحبت کنید.
ملاقات با جراح زیبایی بینی
عوارض عمل بینی - ملاقات با جراح
قبل از تصمیم برای انجام جراحی بینی باید با جراحتان درمورد عوامل مختلفی که میتوانند روی نتیجهی کار تأثیر بگذارند و همچنین عوارض عمل بینی صحبت کنید. هر پزشکی روند کاری خودش را دارد، اما بهطورکلی جلسهی ملاقات با جراح برای انجام عمل بینی معمولا بهشکل زیر است:
۱. سوابق پزشکیتان را توضیح دهید
جراح حتما از شما دربارهی انگیزه و هدفتان از انجام این کار خواهد پرسید. همچنین باید به سؤالاتی دربارهی سوابق پزشکیتان جواب دهید. این سؤالات احتمالا درمورد سابقهی ابتلا به انسداد بینی، جراحیهایی که انجام دادهاید یا داروهایی که مصرف میکنید، خواهند بود.
۲. تحت معاینه بالینی قرار میگیرید
باید تحت معاینه بالینی کامل قرار بگیرید. جراح آزمایشهایی را که باید انجام دهید ازجمله آزمایش خون برایتان معلوم و همچنین پوست و داخل و بیرون بینیتان را معاینه خواهد کرد. این معاینات بالینی به جراح کمک میکنند تا تغییراتی را که لازم دارید تشخیص دهد و نیز متوجه شود که باتوجهبه ویژگیهایی مثل ضخامت پوست یا استحکام غضروف بینیتان چقدر میتوانید بعد از عمل به نتیجهی دلخواهتان برسید. بهعلاوه جراح با معاینات بالینی میتواند تأثیر عمل بینی روی تنفستان را هم بررسی کند.
۳. از زوایای مختلف بینیتان عکس گرفته میشود
ممکن است لازم باشد که در همان مطب از زوایای مختلف بینیتان عکس بگیرند. بهاینترتیب جراح میتواند عکسها را بهوسیلهی نرمافزارهای رایانهای دستکاری کند و نتیجهی احتمالی عمل را نشانتان دهد. این عکسها برای مقایسهها و ارزیابیهای قبل و بعد از عمل نیز کاربرد خواهند داشت و اجازه میدهند تا درمورد اهداف جراحی بینی با جراحتان صحبت کنید.
۴. باید انتظاراتتان را توضیح دهید
باید با جراحتان درمورد انگیزهها و انتظاراتتان از عمل بینی و همچنین عوارض عمل بینی بهطور واضح صحبت کنید. جراح به شما توضیح خواهد داد که میتوانید از عملتان چه انتظاراتی داشته باشید و کدام خواستههایتان شدنی نیستند. شاید برایتان کمی سخت باشد که درمورد ظاهرتان راحت حرف بزنید، اما خیلی مهم است که خواستهها و اهدافتان را روشن به جراحتان بگویید. شاید جراحتان با شما درمورد جراحی بزرگکردن چانه صحبت کند، چراکه در برخی افراد چانهی کوچک باعث میشود بینی بزرگتر بهنظر برسد. نه اینکه جراحی چانه در چنین مواردی الزامی باشد، اما گاهی میتواند نیمرخ صورت را متعادلتر کند. پس انتظاراتتان را خوب توضیح دهید تا جراح ببیند که از چه راهی میتواند کمکتان کند
منبع:.chetor.